نحوه دریافت قیمت از تامین کننده و ارائه بهترین قیمت به مشتری و خریدار در تامین کالا و قیمت گرفتن از تامین کننده یکی از مهم ترین چالش هایی برای کسانی است که در کار تجارت فعالیت می کنند و صاحب تجربه نیستند و یا در بازار خودشان تامین کننده مطلوبی ندارند با آن مواجه می شوند.
اگر بعنوان کسی که تازه کار هستید و در این بازار دارید شروع به کار می کنید این را باید بدانید اولین مسئله شما این است که من چه قیمتی به مشتری خودم دهم و چطور از تامین کننده ام قیمت بگیرم.
وقتی که شما هیچ تجربه ای در دریافت قیمت از تامین کننده ندارید و هیچ کس شما را در بازار نمی شناسد، وقتی با تولیدکننده ها و تامین کننده ها که خودتان ارتباط بگیرید حالا به هر روشی که اینها را پیددا کنید ممکن است سرچ کنید ، ممکن است در کتابهای نمایشگاهی ببینید یا ممکن است به هر نحوی شماره تلفن این افراد را بدست اوردید.
و اگر بخواهید با اینها ارتباط بگیرید چون تجربه ندارید احتمال دارد به شما درست قیمت ندهند و یا قیمت مطلوبی ندهند، و ان اطلاعاتی که مدنظرتان هست را برای فهمیدن قیمت به شما این اطلاعات را ندهند پس باید چکار کنیم؟
در اولین مرحله دریافت قیمت از تامین کننده پیشنهاد میشود شما با شماره غیر از شماره اصلی خودتان و با نامی غیر از نام خودتان با تامین کننده هاییمتوسط و نه حتی قوی بازار و حتی ضعیف ارتباط بگیرید و از انها اطلاعات بگیرید، چون به این روش در مورد رفتار و ادبیات تامین کننده ها خوب پیش می روید و با آن پیش می روید و با آن اشنا می شوید، مثلا کسی بر فرض در پارچه کار می کند نمیتواند به او زنگ بزنی و بگویی چه پارچه ای دارید؟ مثلا میگویید این پارچه ای که دارید هر کدام قدش چند؟ طاقه ای چند است؟ هر طاقه چند متری است؟ هر کاری، هر مدل بازاری ادبیاتی دارد، باید با ان ادبیاتش اشنا شوید، مثلا بر فرض بعضی از محصولات سبدی است ، بعضی محصولات دانه ای هستند، یا در بعضی از محصولات باید بپرسید کالیبره چند می خواهد، اما اگر با شماره ای غیر از شماره خودتان تماس بگیرید و با تامین کننده درجه سه هم تماس بگیرید، اگر بگویید نمی دانم میشود به من توضیح دهید، دقیقا منظورتان چی است؟ من تازه کارم.
فرد ممکن است برای شما توضیح دهد و بعد از چندتا تماس، پنج تا، ده تا تماس گرفتن در مورد ان بازار و محصولاتش، و ادبیاتش اطلاعات زیادی کسب می کنید. این مرحله اول کار است.
حالا من که ادبیات بازار را شناختم، می توانم از انها قیمت هم بگیرم. یعنی از خود تامین کننده ها، رنج قیمت ها، تفاوت کیفی کالا ها و مشخصاتش را کامل بگیرم. و بدانید همه تامین کننده ها می گویند کالای من بهترین کالاست . یعنی هیچ کس دیگر مثل ما تولید نمی کند. همه متقلب هستند، همه جنس هایشان درب و داغون(!) است فقط من خیلی خوب هستم . از این حرف ها همه می زنند ، حرفهایشان را باور نکنید.
در مواقعی تامین کننده های شما نمایندگانی دارند، یعنی مثلا نمایندگی فروش دارند، نمایندگی پخش دارند، نمایندگی انحصاری دارند و خودشان به طور مستقیم نمی فروشند یا مثلا معاملات کوچک را خودشان نمی ایند در بازی و ان را انجام نمی دهند.
شما برای گرفتن قیمت باید با نماینده های انها، با فروشنده ها، قسمت بازرگانی و بخش های این تیپی که جدا از ان سیستم است و ممکن است تعداد زیادی هم باشد، استفاده کنید، اطلاعات بگیرید و قیمتها را بگیرید و بتوانید با ان پیش بروید.
در بعضی از کالاها، تنوع کالا زیاد است و تعداد دفعات قیمت گرفتن هم پس طبیعتا زیاد میشود، ممکن است کالای شما رنج قیمت داشته باشد. دارای محاسبه قیمت تمام شده باشد. یعنی مثلا یک سری دستگاه باید بگیریم باید بگویید چه دستگاهی می خواهید با چه مشخصاتی ، چه ظرفیتی؟ باید بدانید این اطلاعات را هم بدست بیاورید.
اما بهترین مسیر برای کسب این اطلاعات از افراد درجه دو و سه است. چرا؟ کسانی هستند که در این بازار فروشنده رسمی نیستند ، اینها بهتر می توانند به شما کمک کنند چون اینها مستقیم با فروشنده اصلی در ارتباط هستند با انها تماس می گیرند ، اما چون اطلاعات زیادی شما ندارید، و شناخته شده نیستید اگر به تکرار و دفعات از آنها قیمت بگیرید این افراد به شما قیمت مناسب را اعلام نمی کنند.
در دریافت قیمت از تامین کننده ، معمولا تامین کننده چون شما را به عنوان خریدار نمی شناسد یک قیمتی به شما اعلام می کند ، این را باید بدانید هر موقعی از تامین کننده قیمت گرفتید تا زمانی که بخواهید به طور واقعی خرید کنید، حتما با او چونه بزنید چون می توانید قیمت پایین تری از او بگیرید. به او بگویید آقا با چه قیمتی می دهی ، با چه شرایطی، الان من میخواهم بخرم، قیمت را بیاور پایین تر ، قیمت شما خیلی تند است، هر قیمتی هم گفت شما نگویید قیمتتان خوب است، حالا ممکن است در ابتدای کار، در تماس های اولیه تان نتوانید در مورد قیمت نظر دهید اما بعد از یک مدت متوجه می شوید بازار چگونه است.
پس هر قیمت تامین کننده ها و فروشنده ها به شما دادند، باز هم شما چونه بزنید ، یعنی شما همیشه بگویید قیمتش زیاد است، هیچ وقت اعلام رضایت از قیمت فروشنده نکنید.
اما این را یادتان باشد، نکته خیلی مهمی است، چانه زدن را زمانی انجام دهید که قصد خرید قطعی را دارید ، یعنی پول را گرفتید و می خواهید بخرید. چون اگر چانه بزنید و به توافقی هم برسید و یک آفر خوب هم به شما بدهد ولی شما خرید نکنید، اعتبارتان را پیش آن تامین کننده از دست می دهید. پس در مواردی تامین کننده ها قیمت فروش دارند ، یعنی می گویید این قیمت ، قیمت اصلی من است یا قیمتی دارند که آفر می دهند، مثلا می گویند روی این بیست درصد روی محصولات ، سی درصد، چهل درصد روی محصولات آفر می دهم.
شما باید بدانید که می خواهید این محصول را بفروشید ، و مشتری هم می تواند به این لیست قیمت دسترسی داشته باشد یا نه، اگر مشتریتان به لیست قیمت دسترسی داشته باشد، کار شما سخت می شود، اما اگر دسترسی نداشته باشد، یا لیست قیمت را به نحوی ابراز کند که مشتری شما نتواند بفهمد از کجا و به چه صورت کالا را می خواهید تامین کنید، شما این را هم باید بدانید قیمت را وقتی می خواهید اعلام کنید، اسم محصول را که بیاورید مخاطب خودش کارخانه را پیدا می کند.
یعنی اگر شما ادبیاتتان به این نحو نبوده باشد که مخاطبتان احساس کند که خودتان تامین کننده هستید ،به این سمت (6:44) می گیرد که با یک تامین کننده رده بالاتر شرایط بهتری ارتباط بگیرد و اینجاست که دور می خورید.
پس یک لیست قیمت به شما داده می شود و امتیازاتی. اگر به لیست مشتری به لیست قیمت دسترسی داشته باشد باید خیلی با احتیاط تر به او قیمت دهیم. اگر دسترسی نداشته باشد، می توانید رنج بدهید و بعد چانه زنی مشتری را قبول کنید همانطور که شما با تامین کننده می نشینید و بحث می کنید و چانه می زنید و می خواهید قیمت را پایین بیاورید این اجازه هم به مشتری بدهید که با شما چانه بزند، و بیاییم سر یک قیمتی توافق کنیم .
در دریافت قیمت از تامین کننده ، زمانی که از تامین کننده می خواهید قیمت بگیرید این یادتان باشد وعده های عددهای بالا را اصلا ندهید. نگویید اقا من ده هزار تن می خواهم. عدد بالا الکی نگویید. با تامین کننده تان از کمترین عددها شروع کنید. مثلا به او بگویید الان یک دانه می خواهیم. حالا مثلا اگر دانه ای است. یا دو تا می خواهم به من تخفیف بده.
وقتی می خواهید پای مذاکره بروید مرحله بعد از او تخفیف بگیرید،بعد حالا به او بگویید چهار تا می خواهم، بعدش به او بگویید ده تا می خواهم ، حالا به من چقدر می دهی؟ شما از قبل می دانید بیست تا می خواهید ولی این تکه تکه صحبت کردن چهار تا می خواهم، شش تا می خواهم، ده تا می خواهم ، پانزده تا می خواهم، تا به آن بیستی که می خواهی برسی ، در چند مرحله از او تخفیف میگیری و قیمت را می شکانی و به پایین ترین قیمت محصول را از او می خری، که بتوانی در بازار قشنگ رقابت کنی.
اما نکته اخر پیشنهاد می کنیم که مهارت فروش ندارند، و تجربه فروش زیادی ندارند در ابتدای کار، محصول را به هر قیمتی که از تامین کننده گرفتند به همان قیمت به مشتری بفروشند حتی بدون سود. تا بتوانند پیش تامین کننده اعتبار کسب کنند و در فروشهای بعدی قیمت های قابل رقابت تری از تامین کننده بگیرند و این باعث می شود تعداد معاملات موفقتان هر روز بیشتر شود. هم مهارت زیادی کسب می کند و از طرفی در بازار هم معتبر میشوید و اعتماد به نفستان خیلی بالا می رود.
ممنون که به صحبت هایم درمورد دریافت قیمت از تامین کننده توجه کردید انشالله که موفق و موید باشید و اگر سوالی داشتید از راهنمایی و مشاوره رایگان کارشناسان ما استفاده کنید:
اینکه میگم تجربه شخصی من هست که با تامینکنندگانی که نماینده شرکت خاصی هستند، همکاری نکنید؛ چون شرکتی که نمایندگی دارد، حتما مجموعه بزرگی است و توصیه میشود که با چنین شرکتهایی کار نکنید؛
این مقاله فوق العاده بود من لذت بردم نکات بسیار کاربردی ارایه شده بود